Nieuws

In deze rubriek vindt u steeds de nieuwtjes van de Gerard van Slobbe Stichting.

Lions maken vogelhuisjes in strijd tegen jeukrups

Uit BN de Stem van zaterdag 16 januari 2021:

 Krant 2021 01 16

Werkdag 6 oktober 2018

Met zo’n 25 vrijwilligers is op deze zonnige werkdag weer ontzettend veel gedaan.
Twee dagen van te voren was er al begonnen met het werk in de kleine slaapkamers boven en daar is nog een dag extra aan doorgewerkt. In deze twee slaapkamers zijn voorbereidingen getroffen om het stapelbed te splitsen in twee lage bedden. Hiervoor moesten nieuwe binnenmuren gemaakt worden, zodat diverse leidingen verlegd konden worden met nieuwe wastafels en spiegels. Al met al was dit wel een paar dagen werk.
Naast al dit werk aan de kleine slaapkamers en de standaard (half) jaarlijkse werkzaamheden, zijn met een geleende hoogwerker dakgoten schoongemaakt en is er enorm veel werk verzet om de overgroeide oever rondom te vijver weer vrij te maken.
De sterrenhemel is opnieuw blauw geschilderd en alle lampjes daarin zijn vervangen door (meer veilige) LED’s.
Café Stroop zorgde weer voor een overheerlijke lunch: bedankt daarvoor ! Dankzij het mooie weer kon die buiten genuttigd worden.
Overburen uit de nieuwe wijk waren uitgenodigd en kwamen kijken naar het huis en het bos. Ook kwam een mogelijke huurder kijken, die meteen zo enthousiast was dat hij gelijk boekte.

Wat zijn wij blij met al deze vrijwilligers, zonder deze mensen zou dit allemaal niet kunnen gebeuren. Heel erg bedankt en graag tot een volgende werkdag!!

De foto's van deze dag vindt u hier.

Gerard van Slobbestichting zoekt nieuwe beheerder

In de vorige nieuwsbrief hadden we al aangekondigd dat Kees en Annie, de huidige beheerders, gaan verhuizen. Zij hebben bijna 50 jaar in ons prachtige bos gewoond. Na al die jaren van trouwe “dienst” willen wij Kees en Annie hartelijk danken voor hun goede zorgen voor onze gasten en het Patersbos. De Stichting gaat nu op zoek naar een nieuwe beheerder. Iets voor jou of iemand die je kent? Hieronder meer informatie over de stichting en de beheertaken en -genoegens.

Lees meer...

Werkdagen 2019

De volgende werkdag voor vrijwilligers is op zaterdag 6 april 2019. De tweede werkdag in 2019 is op zaterdag 5 oktober.

Noteer deze data in uw agenda en meldt u aan via deze link.